Scheepseigenaren

Het IVR Schepen Informatie Systeem biedt scheepseigenaren de mogelijkheid om kosteloos een eigen inlog aan te vragen. Door in te loggen krijgt de eigenaar toegang tot alle gegevens van eigen schip of schepen en de mogelijkheid om gegevens te registreren of te wijzigen. Bij registratie hoeft de eigenaar slechts 1 schip te vermelden via het formulier. De bedrijfsnaam wordt dan gekoppeld aan het opgegeven emailadres. Om te waarborgen dat alleen de eigenaar toegang krijgt tot de gegevens van het schip of schepen, voorziet het systeem in een unieke koppeling tussen een e-mailadres en eigenaar. Het is daarom niet mogelijk om met één e-mailadres toegang te verlenen aan verschillende eigenaren en of bedrijfsnamen.

Actualisering van uw scheepsgegevens

Met een persoonlijke gebruikers-id en inlogcode kunt u als eigenaar toegang krijgen tot onze nieuwe online schependatabank waar u zelf de gegevens van uw schip of schepen kunt wijzigen en of aanvullen. Voor toegang tot de databank hoeft u zich alleen te registeren. Vervolgens ontvangt u van ons op het opgegeven e-mailadres uw persoonlijke inloggegevens. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Aanmelden

Aanmelden is simpel! Vul het formulier hieronder in en klik op aanvragen. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, sturen wij u een gebruikersnaam en wachtwoord per mail. Vanaf dat moment kunt u inloggen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle voordelen voor een scheepseigenaar op een rijtje

  • Toegang tot alle gegevens van uw schip of schepen en de mogelijkheid om zelf gegevens te corrigeren of te wijzigen.
  • Een overzicht van al uw scheepscertificaten. Zo bent u altijd op de hoogte van de geldigheidsduur van uw certificaten
  • Binnen dit systeem kunt u gebruik maken van een strikt persoonlijke en vertrouwelijke ’kluis’ waar alleen u als eigenaar toegang toe heeft. Hier kunt u diverse bestanden centraal opslaan en beheren. Op deze manier zijn al uw overzichten en overige noodzakelijke documenten, zoals scheepscertificaten, veilig
  • Met uw aanmelding wordt u door de IVR in de toekomst automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en veranderingen van de technische regelgeving, toegespitst op uw scheepstype.
  • U ontvangt geen foutief geadresseerde post meer, bijvoorbeeld een factuur inzake een schip waarvan u geen eigenaar meer bent.
  • Sommige facturen worden opgesteld op basis van lengte, breedte en laadvermogen. Indien er een verkeerd laadvermogen geregistreerd staat, krijgt u een te hoge rekening. Bij registratie van de correcte gegevens van uw schip ontvangt u ook geen foutieve facturen meer.

Doel

De gegevens worden op verschillende manieren gepubliceerd en beschikbaar gesteld aan derden. Het is voor de IVR van belang om betrouwbare en juiste scheepsgegevens te hebben voor o.a. beleidsmatige doeleinden. Deze gegevens dienen onder meer als basis voor beslissingen ten aanzien van technische regelgeving, zoals de vernieuwing van de emissienormen van scheepsmotoren.

Uw gegevens worden verder voor de volgende doeleinden gebruikt:

  1. De gebruikers van onze database zijn veelal Gemeenten, Havendiensten en Sluizen die deze gegevens gebruiken voor de administratieve afhandeling van het aanlopen van hun havens en sluizen. Indien er in onze database foutieve adresgegevens staan, wordt correspondentie (b.v. facturen) verstuurd. Deze kunnen dan bij de ex-eigenaar terechtkomen. De sluiswachters hebben b.v. de juiste afmetingen nodig, zodat u zonder problemen een sluis kunt passeren.
  2. Gegevens worden ook gebruikt voor statistische doeleinden teneinde een beter inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van de vloten. Zo levert de IVR bijvoorbeeld statistieken voor ‘Waardevol Transport’, een uitgaven van Bureau Voorlichting Binnenvaart, EBU, Stichting Watertransport en het Nederlandsch Binnenvaartbureau. De IVR levert ook statistieken voor de jaarlijkse uitgave van ‘Marktobservatie’, een uitgave van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart en de Europese Commissie.

Privacy bescherming

In verband met de privacy bescherming verzoeken wij tevens om toestemming van publicatie van uw eigenaar- en eventueel ook exploitantgegevens.
Verder is deze database ook aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer m1026443.

De IVR is een non-profit vereniging en gebruikt uw gegevens niet voor commerciële doeleinden. Als blijk van dank voor uw medewerking ontvangt u een klein present nadat u uw gegevens heeft gecontroleerd en geactualiseerd.