Congres Amsterdam 2023

IVR Congres 2023 – Amsterdam

Van 24 tot en met 26 mei 2023 zal de 36e editie van het IVR Congres plaatsvinden in Amsterdam. Het IVR Congres is al jarenlang een groot succes onder onze leden en biedt, naast een inhoudelijk sterk programma, een fantastische mogelijkheid om op een informele manier kennis te maken en te netwerken met onze leden uit verschillende landen en sectoren. 

Prachtige locaties en inspirerende sprekers 
De 36e editie van het IVR Congres vindt plaats in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, met een rijke historie en een sterke link naar de binnenvaartsector. Het congres biedt wederom een breed scala aan activiteiten en netwerkmomenten. 

Bestuur en commissies
Op woensdag 24 mei zal het congres van start gaan met de vergaderingen van de leden van het Dagelijks Bestuur, de Raad van Beheer, de Commissie van Advies en de Commissie voor Schadepreventie. Aansluitend zal er een Executive Dinner zijn (uitsluitend op uitnodiging).

Workshop en diner 
Na de vergadering van de Juridische Commissie op donderdagochtend 25 mei start in de middag het dagprogramma voor de leden met registratie, lunch en workshop. Het avondprogramma voor alle deelnemers omvat een vaartocht naar de volgende locatie voor een cocktailuurtje en heerlijk 4-gangen diner. 
 
Algemene Ledenvergadering 
Op vrijdag 26 mei vindt traditiegetrouw de Algemene Vergadering plaats voor de leden op een mooie locatie. Gelijktijdig wordt er een activiteit georganiseerd voor de partners. Na afloop van de vergadering komt de groep weer samen voor een afsluitende lunch. 

Deze pagina wordt regelmatig geupdate met meer informatie. Houd u deze pagina, onze maandelijkse nieuwsbrief en social media kanalen daarom goed  in de gaten. Registratie zal vanaf medio februari mogelijk zijn via deze pagina.

Gezien de positieve ervaringen in de afgelopen jaren openen wij de congresdeelname opnieuw voor niet-leden, niet in de laatste plaats om daarmee aan alle congresdeelnemers een breder netwerk te bieden. Niet-leden kunnen éénmalig deelnemen aan een IVR congres, waarna hen de vrijblijvende mogelijkheid wordt geboden om zich als lid aan te sluiten. 

Programma 

Workshop “Changing Landscapes”

Locaties

Hotel Jakarta Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam is het ‘groenste’ en één van de eerste energieneutrale hotels van Nederland en is gebouwd met duurzame en recyclebare materialen.

Daarnaast worden er veel energiebesparende maatregelen gehanteerd zoals het opvangen van regenwater om de binnentuin te bewateren en het omzetten van zonne-energie om het douchewater te verwarmen.

Hotel Jakarta Amsterdam is gelegen op de punt van het Java eiland, met een prachtig uitzicht op het water en op circa 20 minuten loopafstand van het Centraal Station.

In Hotel Jakarta Amsterdam zal het dagprogramma voor alle deelnemers van start gaan. Na registratie en ophalen van de gepersonaliseerde batch wordt een heerlijke lunch geserveerd en wordt het congres geopend met de workshop “Changing Landscapes”. Tijdens de workshop zullen sprekers uit verschillende Europese landen en vakgebieden een onderwerp bespreken die aansluit op het centrale thema.

Het element water kan tijdens een binnenvaart georiënteerd congres in een stad als Amsterdam niet ontbreken, dus zullen wij na afloop van de workshop per schip naar de volgende locatie varen. 

Hotel Jakarta Amsterdam biedt ook kamers aan met een korting speciaal voor onze gasten, kijk voor meer informatie bij ‘Hotel’ op deze pagina.

Koepelkerk

Na een vaart waar wij van het weidse uitzicht op het IJ naar de historische grachten van de Amsterdamse binnenstad varen, meren wij aan bij de prachtige 17-eeuwse Koepelkerk.

De Ronde Lutherse Kerk werd gebouwd in 1668-1671 als tweede en dus “nieuwe” Lutherse Kerk, nadat de Oude Lutherse Kerk wegens de vele lutherse immigranten te klein geworden was.

De architect was Adriaan Dortsman. Omdat het de lutheranen verboden werd een kerktoren te bouwen, realiseerden zij een koepelkerk. In het kleine torentje op de koepel, lantaarn genaamd, werd de lutherse zwaan afgebeeld.

De lutheranen verlieten de kerk in 1935, waarna het gebouw voor verschillende doeleinden werd gebruikt, waaronder als concertzaal en zeilmakerij. Inmiddels heeft het naastgelegen Renaissance Amsterdam Hotel de kerk in gebruik en wordt deze geëxploiteerd als evenementenlocatie. 

In de Koepelkerk zullen wij na een cocktailuurtje genieten van een heerlijk 4-gangendiner in de historische koepelzaal. 

Koninklijk Instituut voor de Tropen

Op vrijdag 26 mei vindt traditiegetrouw de Algemene Ledenvergadering plaats, wederom op een prachtige locatie: bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Dit multidisciplinair kennisinstituut voor internationale, economische en interculturele samenwerking (ook wel KIT of Tropeninstituut genoemd) werkt samen met overheden, bedrijfsleven en multilaterale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Wereldbank.

Het instituut is een voortzetting van het Koloniaal Museum in Haarlem dat in 1864 werd opgericht. In 1910 werd op initiatief van particulieren, overheden en bedrijven besloten het museum te verplaatsen naar Amsterdam en uit te breiden met een instituut. De naam werd in de jaren ’50 van de 20e eeuw gewijzigd in Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Het KIT is een organisatie zonder winstoogmerk. Inkomsten komen uit projectfinanciering door de Nederlandse overheid en internationale organisaties, en uit projecten voor de particuliere sector. Het houdt zich onder meer bezig thema’s als: stimulering van duurzame productieketens, bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap, kwaliteitsverbetering van medische dienstverlening en infrastructuur, cultuurbehoud- en uitwisseling in met name ontwikkelingslanden. 

De ledenvergadering vindt plaats in de Koningin Máxima Zaal. Voor partners van leden wordt er tijdens de vergadering een aparte activiteit verzorgd. Na de vergadering zal er in de marmeren hal van het KIT een gezamenlijke afsluitende lunch plaatsvinden. 

Hotel

Belangrijke informatie over hotelovernachting

Deelnemers van het IVR Congres 2023 kunnen zelf beslissen om een hotelovernachting te boeken. Wanneer u van plan bent om het IVR Congres 2023 te bezoeken, raden wij sterk aan om alvast zo snel mogelijk een kamer te reserveren. Accommodaties in Amsterdam centrum zijn erg populair en raken snel vol. Veel hotels hebben flexibele annuleringsvoorwaarden.   

Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor het reserveren en betalen van een hotelkamer. Controleer goed wat de annuleringsvoorwaarden zijn voor u een hotelkamer boekt.  

IVR heeft geen inzicht in de boekingssystemen van de hotels en bij vragen over uw reservering dient u dan ook zelf contact op te nemen met het betreffende hotel. 

IVR heeft met een aantal hotels in Amsterdam afspraken gemaakt over een gereduceerd tarief speciaal voor gasten van het IVR Congres 2023. IVR draagt geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten en/of prijswijzigingen. De aanbevolen hotels zijn slechts een suggestie vanwege de gunstige ligging. Uiteraard staat het de deelnemers volledig vrij om een andere accommodatie te regelen. 

Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord (congreshotel)
Javakade 766, 1019 SH Amsterdam 

Hotel Jakarta Amsterdam (waar het dagprogramma op donderdag 25 mei zal plaatsvinden) biedt speciaal voor gasten van het IVR Congres 2023 een korting van 10% aan op de kamerprijs die op het moment van boeken geldt. Gebruik bij het boeken de volgende promocode om 10% korting te krijgen: IVR Congress 2023

Reserveer hier een kamer bij Hotel Jakarta Amsterdam


   

Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

NH biedt voor dit hotel de volgende gereduceerde kamertarieven aan voor bezoekers van het IVR Congres 2023: 

Superior Double – Single use
Incheck 24-05: € 340,15* 
Incheck 25-05: € 356,30*  

*incl. btw en ontbijt, excl. stadsbelasting

Reserveer hier een kamer bij NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. 

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam

Hilton biedt speciaal voor gasten van het IVR Congres 2023 bij het DoubleTree Hotel Centraal Station een korting van 10% aan op de kamerprijs op het moment van boeken. 

Reserveer hier een kamer bij DoubleTree by Hilton

   

Hotel NH City Centre Amsterdam
Spuistraat 288-292, 1012 VX Amsterdam

NH biedt voor dit hotel de volgende gereduceerde kamertarieven aan voor bezoekers van het IVR Congres 2023: 

Superior Double – Single use
Incheck 24-05: € 346,30* 
Incheck 25-05: € 304,00*  

*incl. btw en ontbijt, excl. stadsbelasting

Reserveer hier een kamer bij NH City Centre Amsterdam. 

Inschrijving IVR Congres 2023

De registratie voor het IVR Congres 2023 is officieel gesloten. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Neem contact op met het IVR secretariaat voor de mogelijkheden via info@ivr-eu.com

IVR Lidmaatschap

Jaarlijkse deelname aan het IVR Congres is mogelijk met een IVR lidmaatschap. 

Wilt u ook deel uitmaken van het uitgebreide IVR netwerk? Meld u zich dan vandaag nog aan voor een lidmaatschap!

Aanmelden IVR lidmaatschap

Sponsors

Ook sponsor worden?

Alle sponsorplekken voor het IVR Congres 2023 zijn vergeven. Voor sponsormogelijkheden van andere toekomstige events, neem contact op met ons secretariaat.

Sponsorpakket