Workshop Würzburg 2017

Workshop Emissie-eisen en containerinhoud

Deel 1 Workshop
Aansluitend ging een panel met bekwame sprekers onder leiding van de Nederlandse moderator ir. Lucia Luijten, Hoofd afdeling binnenvaart van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag, in op de gevolgen en uitdagingen voor de sector in verband met de nieuwe emissie-eisen voor o.a. scheepsmotoren uit de NRMM verordening.

Ir. Lucia Luijten startte het eerste onderdeel van de workshop met haar presentatie ‘Innovation of IWT and challenges regarding new emission standards’.
Dr.-Ing. Philipp Troppmann, Directorate-General for Internal Market and Industry bracht met zijn presentatie ‘Non-Road Mobile Machinery‘ de verwachtingen, misverstanden en onduidelijkheden in de praktijk, ontstaan als gevolg van de nieuwe emissie-eisen, onder de aandacht van alle aanwezigen. Marta Wolska, DG Move, gaf op haar beurt met haar presentatie duidelijkheid over de implementatie van de nieuwe standaarden, CESNI.  

Het eerste gedeelte van de workshop werd afgesloten met een discussieronde. Khalid Tachi, directeur EICB en Jan Vogelaar, Adj. Director CBRB en Environment Coördinator EBU namen het voortouw en stelden een aantal relevante maar tevens kritische punten aan de orde, waarna er een onderlinge discussieronde ontstond tussen de aanwezigen en het panel over de voor-en nadelen van de nieuwe regelgeving.

Deel 2 Workshop
Na een korte netwerkpauze kondigde President Klaus Weber deel 2 van de workshop aan.
Hoe kan de binnenvaartvervoerder praktisch en juridisch worden beschermd tegen risico’s van ontbrekend informatie over gewicht en –inhouden van containers.
Torbjorn Claesson van de Standard Club Europe presenteerde aan de hand van bekende incidenten wat er mis kan gaan als de inhoud van containers niet correct of niet duidelijk is aangegeven. Dr. Johannes Trost, advocaat bij LEBUHN & PUCHTA en lid van de Juridische Commissie van de IVR, wijdde zijn presentatie aan veiligheidsaspecten, aansprakelijkheid en de verzekering van risico’s op dat gebied.

Sponsoren IVR Congres 2017

Foto galerij